lauantai 10. marraskuuta 2012

Ilo vaihtuu nopeasti huoleen ja suruun...

Elettiin  torstai iltapäivää.  Hopea oli sopeutunut hyvin siihen, että pentukaverit  ovat lähteneet maailmalle.  Maija rakastaa uutta pentua ( onhan Maija toki päässyt useamman kerran kaikkia pentuja tapaamaan  aiempina viikkoina ). Wilmakin tekee tuttavuutta pennun kanssa. Usva kiertää Hopean  kaukaa.

Isäntä oli sitten huomannut , että Usva ei pissaa :(   Saman totesin minä, kun kävimme pihalla. Soitto sykkeeseen   klo 16 , ajatuksena  saada aika seuraavalle päivälle. Kerroin tilanteen ja   he  sanoivat, että tulkaa heti . Niinpä sitten lähdettiin Kouvolaan ( silloin ajatukseni oli, että Usvalla on pissatulehdus ja saadaan kuuri ).   Muutaman  tipan Usva sai tiristettyä  kuppiin näytettä ja siitä sitten tutkittiin. Tulehdusta ainakin. Ultrattiin , röntgenkuvattiin ... löydös vitsakivi.  Rakko täynnä pissaa ( olisi siis voinut räjähtää yön aikana ja aihettaa virtsamyrkytyksen -> koiran kuolemankin ). Yrittivät sykkeessä  irrottaa kiveä , mutta se ei liikkunut  virtsaputken suulta mihinkään.  Rakko sitten jouduttiin tyhjentämään  ruiskuilla, että selviämme aamuun asti ( ja vältetään rakon  räjähtäminen) . Loistava henkilökunta teki ylitöitä , jotta Usva saatiin siihen kuntoon, että pärjää aamuun asti.

Aika tyhjä olo oli , kun ajeli kotiin.  

Usvalle sitten varattiin aika Aistiin perjantai-aamuksi klo 8 , jossa oli tiedossa leikkaus  . Avanteen  mahdollisuus myös kerrottiin meille ( hui,  ei kuulostanut hyvältä vaihtoehdolta ).

Perjantaina sitten Usva  vietiin  lekuriin ( itse menen töihin.) . Kovasti en osaa kertoa sen päivän tapahtumista.  Mutta  tällä kertaa "selvittiin" helpoimmalla leikkauksella eli kivi saatiin huuhdeltua takaisin virtsapussiin ja sieltä sitten leikattiin pois. Ei tarvinnut edes  pohtia  tehdäkö koiralle avanne.

Illalla  perjantaina Usva  palasi kotiin toipumaan.

Tänään lauantaina,  suht pirteä Usva on jo syönyt ja käynyt pissillä useaan kertaan ... kipuja taitaa olla , mutta  parempaan päin ollaan menossa =)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti