sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Taas virtsakiviä ...


Niin se vaan koitti päivä ( elokuussa 2013  ), jolloin Usvan  pissaaminen taas tuotti vaikeuksia. Yhtenä iltana taasen huomattiin, että  U nostaa  jalkaa kovin usein ja sieltä ei oikein tule mitään. Seuraava päivä oli lauantai ja vaihtoehdot  asian hoitamiseen  oli kovin pienet tässä ihan lähellä. Mutta sattumalta huomasin, että Porvoossa Avec on auki lauantaisin...siispä sinne soitto .Saimme ajan muutaman tunnin päästä.

Agilitykisat Maijan kanssa jäivät väliin ja  Usvan kanssa lähdin kohti Porvoota. Porvoossa  Usva sitten ultarattiin, kuvattiin ja katetroitiin rakkoa. Potilas on niin reipas, ettei nukutusta edes tarvittu  (joku  sivullinen olisi voinut luulla, ettei  tuolla bc:llä edes ole mitään hätää  ). Tällä kertaa kiviä oli kertynyt paljon ( vaikka  U olikin syönyt  tähän vaivaan tarkoitettua ruokaa ). Joten edessä oli  mahdollisimman pian taas leikkaus :(  Rakko saatiin huuhdeltua   pienistä kiteistä, mutta niitä isoja kiviä ei saatu sieltä pois.

Muutamaa päivää myöhemmin U leikattiin  Kouvolassa Univetilla. Lääkäri yritti, kovasti saada minut suostumaan, että Usvalle tehtäisiin avanne. Siihen en antanut lupaa. Kivet saatiin leikkauksessa pois  ja operaatio oli todella pikainen  ( tunnin päästä jo mulle soitettiin, että tule hakemaan koirasi ). Meinasin lentää selälleni, kun tuli maksun aika.  Oli nimittäin monta sataa euroa kalliimpi, kuin  edellisenä vuonna tehty ( sama ) operaatio Aistissa ( ja siellä tehtiin vielä asian tiimoilta paljon tutkimuksiakin ) .


Leikkauksen jälkeen Usvan  pissan  pH:ta  seurattiin päivittäin . Se  ei ollut lähellekään tavoite-arvoja. Ja me vaihdettiin ruokamerkkiä.  Tällä uudella  ruokinnalla ollaan saatu  pH  hyväksi ( 7-7½ ). Ja  toivotaan,että kivet pysyisivät pois.  Puolen vuoden päästä ( noin ) täytyisi käydä  ultrassa/röngenissä tsekkaamassa, että onko kiteitä jo syntynyt...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti