maanantai 24. maaliskuuta 2014

Maijalle LUVA Ojangosta

Sunnuntaina oli Ojangossa kolme rataa kakkosille ( agi-hyppy-agi ). Aikataulu oli  tehty todella  nopeatempoiseksi ja  kolme rataantutustumista oli  1h 10 min sisällä. Sovimme siis jo kotona,että  K vie keskimmäisen radan eli hyppärin.

Eka agirata oli  haastava, alun heti nössöilin  ( ehkä jaksan myöhemmin piirtää alun  piirroksen )  ja olin kolmosesteellä myöhässä ja Maija  lähti pituuden ohi. Matka jatkui suht sujuvasti. Mutta keppien päässä valssasin liian aikaisin ja  M  ei pujotellut viimeistä väliä , kepit siis uusiksi ja pois .  Lähdin  jäähdyttelemään koiraa ja  melkein heti olisi alkanut   hyppärin   tutustuminen  eli, jos olisin sinne itse mennyt olisi pitänyt viedä koira suoraan radalta autoon.

Hyppäri oli suht mukavan oloinen . Kepit oli silläkin radalla suht alussa ja  taas  M lähti   kesken pois.  Lainakartturi ei jäänyt niitä sinne säätämään, koska heilla on niin vähän yhteistä treeniä , ajatteli hän, että on parempi tulla vaan pois.

Viimeisellä radalla  tutustumisessa tuomari ( kuvitteli kai olevansa vitsikäs)  totesi, että rata on ykkösluokan tasoinen, että koittakaa selvitä. No, eipä ollut ykkösluokan tasoinen . Muutamia kohtia oli radalla, joita en olisi edes halunnut tehdä. Mie niin sisuunnuin  ja tutustumisen jälkeen ei ees ollut  selvää ajatusta miten sen radan vien... Lähdin radalle kuitenkin, päällimmäisenä ajatuksena oli,että  kepit tehdään hyvin  ( muulla ei väliä ). Rata lähtikin sujumaan suht ok. Puolessa välissä alkoi olla oma rytmi hukassa ja alkoi tulla kiireen tuntua. Keinulle Maija meni mun edeltä ja näytti menevän  niin kovaa ja  napakasti jarrutin koiraa... turhaan niin  kovaa sitä käskytin ... kiltti bc jarrutti samantien , eikä ollut vielä edes kontaktialueella ( mutta liikkui kyllä kontaktille  täys jarrutuksen jälkeen )   ;)    Jälkeenpäin mua harmitti tuo tiukka käskytys :(  Maijahan on opetettu  juoksemaan täysillä päähän ja sinne jarrutus...mun pitää luottaa mun koiraan .

 Maalissa olin niin iloinen, kun pujottelu sujui hyvin :) Se vaan on Maijalle se vaikein este, jossa ei kestä vielä oikein mitään. Mutta  hyvä fiilis tuli myös siitä , kun kuulin kuulutuksista,että rata oli 0-rata, LUVA ja 3.sij. Kannatti sisuuntua ;)  Samalla kisa oli rotuyhdistyksen kisa ( jota en kyllä tiennyt ) ja  kolme parasta tällä radalla oli  bc, kelpie,bc   =)

Maijan toinen LUVA 

Ja videota katsottuani ( ei aina kannattais ehkä katsoa videoita ;)  ),  mua harmittaa , kuinka annan Maijan tulla A:n läpi ja se keinu... todellakin...  aivan järkyn jarrutuksen teen. Pieni bc jarruttaa ja tekee niin varovaisen keinun ...tyhmä minä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti